İki Renk Soslu Kalkan Filetosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renk Soslu Kalkan Filetosukalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan Hazırlama Süresi : 45 dk Pişirme Süresi : 35 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4-5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz Hazırlanışı : 1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tuzlu suda haşlayıp süzün![]() 2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın Mikserden geçirip püre yapın![]() 3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın Kabuklarını soyup püre haline getirin Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin![]() 4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın Tuz ve biber ekleyin![]() 5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin ![]() 6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın ![]() 7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin Sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|