ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İki Renk Soslu Kalkan Filetosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185973)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:35 AM

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu
 
kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

1 kişilik

Gerekli Malzemeler :


Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)

1 orta boy kabak

1 orta boy havuç

5 çorba kaşığı süt kreması

1 kırmızı dolmalık biber

4-5 dal maydanoz

50 gr tereyağı

Süslemek için:


Birkaç dal dereotu ve maydanoz

Hazırlanışı :


1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.

2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin.

6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.