![]() |
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu
kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan
Hazırlama Süresi : 45 dk Pişirme Süresi : 35 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4-5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz Hazırlanışı : 1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın. 3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin. 4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin. 5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. 6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın. 7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.