Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pazı, tekir, yapraklarında

Pazı Yapraklarında Tekir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yapraklarında Tekir



MALZEMELER


6 Pazı Yaprağı

3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap

1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI


Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın Tuz ve biberle ovup bekletin Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin

Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin


Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin


NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.