ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazı Yapraklarında Tekir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185963)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:37 AM

Pazı Yapraklarında Tekir
 
MALZEMELER


6 Pazı Yaprağı

3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap

1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI


Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Tuz ve biberle ovup bekletin. Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin.

Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin.


Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır. Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin.


NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz. Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.