Fırında Patatesli Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Dil BalığıPatatesli Dil Balığı Tarifi - Patatesli Dil Balığı Yapılışı - Patatesli Dil Balığı Nasıl Yapılır - Patatesli Dil Balığı Malzemeleri - 1/2 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis) - 1 adet kuru sogan - 2 dis sarimsak - 3-4 adet patates - 2-3 yemek kasigi zeytinyagi - 1/2 limon suyu - tuz, karabiber - 2 dal maydanoz Yapilisi; - Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim)- Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin ![]() - Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun Halka halka dogradiginiz soganlari ekleyin Sarimsaklarida ince ince kiyin 1-2 dk kadar daha cevirip altini kapatin Tuzunu ve biberini ayarlayin![]() - Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin![]() - 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin (Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz )- Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler )- Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin
|
|
|
|