Fırında Patatesli Dil Balığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Dil BalığıPatatesli Dil Balığı Tarifi - Patatesli Dil Balığı Yapılışı - Patatesli Dil Balığı Nasıl Yapılır - Patatesli Dil Balığı Malzemeleri - 1/2 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis) - 1 adet kuru sogan - 2 dis sarimsak - 3-4 adet patates - 2-3 yemek kasigi zeytinyagi - 1/2 limon suyu - tuz, karabiber - 2 dal maydanoz Yapilisi; - Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim) - Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin - Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun Halka halka dogradiginiz soganlari ekleyin Sarimsaklarida ince ince kiyin1-2 dk kadar daha cevirip altini kapatin Tuzunu ve biberini ayarlayin - Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin - 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin(Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz) - Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler) - Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin |
|