![]() |
Fırında Patatesli Dil Balığı
Patatesli Dil Balığı Tarifi - Patatesli Dil Balığı Yapılışı - Patatesli Dil Balığı Nasıl Yapılır - Patatesli Dil Balığı Malzemeleri
- 1/2 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis) - 1 adet kuru sogan - 2 dis sarimsak - 3-4 adet patates - 2-3 yemek kasigi zeytinyagi - 1/2 limon suyu - tuz, karabiber - 2 dal maydanoz Yapilisi; - Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin. ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim) - Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin. - Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun. Halka halka dogradiginiz soganlari ekleyin. Sarimsaklarida ince ince kiyin.1-2 dk kadar daha cevirip altini kapatin. Tuzunu ve biberini ayarlayin. - Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin. Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin. - 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin.(Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti. Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz.) - Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin. (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler.) - Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin. |