![]() |
Gümüş Balığı Kroket |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gümüş Balığı KroketGümüş Balığı Kroket Tarifi - Gümüş Balığı Kroket Yapılışı - Gümüş Balığı Kroket Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Kroket Malzemeleri 100 gr gümüş balığı 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 3 çorba kaşığı un 1/2 su bardağı süt 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yumurta (hafifçe çırpılıp 1 çay kaşığı zeytinyağ katılmış) 100 gr (1 su bardağı) galeta unu 3 çorba kaşığı rafine yağ Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içindekileri bir kaseye boşaltarak ılıtınız ![]() ![]() Kaseyi buzdolabından çıkarıp içindeki karışımı unlanmış bir tezgaha alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavada 3 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() Küçük topları içine atıp 5-6 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız ![]() Kroketlerinizi tavadan alıp, kağıt peçetelerin üstünde yağlarını süzdürerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|