ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gümüş Balığı Kroket (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185909)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:46 AM

Gümüş Balığı Kroket
 
Gümüş Balığı Kroket Tarifi - Gümüş Balığı Kroket Yapılışı - Gümüş Balığı Kroket Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Kroket Malzemeleri

100 gr gümüş balığı

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

3 çorba kaşığı un

1/2 su bardağı süt

60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yumurta (hafifçe çırpılıp 1 çay kaşığı zeytinyağ katılmış)

100 gr (1 su bardağı) galeta unu

3 çorba kaşığı rafine yağ


Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu katarak pürtüksüz bir bulamaç yapınız. Sürekli karıştırarak, azar azar sütü ekleyiniz. Sütün hepsi bitip sos tamamen pürtüksüz olunca, tencereyi yeniden ateşe oturtarak rendelenmiş peynir, tuz, biber ve limon suyunu katınız. Karıştırarak 3-4 dakika pişirip, gümüş balıklarını ekleyiniz.

Tencereyi ateşten alıp içindekileri bir kaseye boşaltarak ılıtınız. Ilındıktan sonra kaseyi buzdolabına koyup 1 saat, tamamen soğuyuncaya kadar bekletiniz.

Kaseyi buzdolabından çıkarıp içindeki karışımı unlanmış bir tezgaha alınız. Ellerinizi de unlayıp karışımdan küçük toplar yapınız. İçine zeytinyağı karıştırılmış yumurtayı küçük bir kaseye, galeta ununu başka bir küçük kaseye koyunuz. Hazırladığınız küçük topları önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız.

Büyük bir tavada 3 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız.

Küçük topları içine atıp 5-6 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

Kroketlerinizi tavadan alıp, kağıt peçetelerin üstünde yağlarını süzdürerek hemen servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.