Sebzeli Hamsi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli HamsiSebzeli Hamsi Tarifi - Sebzeli Hamsi Nasıl Yapılır - Sebzeli Hamsi Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Çorba Kasesi Hamsi (Salamura veya Taze) * 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 2 Adet Domates (Orta Boy) * 3 Adet Çarliston Biber * 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * Yarım Çay Bardağı Su * 1 Çay Kaşığı Tuz Sebzeli Hamsi Nasıl Yapılır? 1 Hamsinin başlarını koparark temizledikten sonra kılçıklarını çıkarın ve bol su ile iyice yıkayıp süzün Eğer tuzlu ve salamura kullanıyor iseniz suda bekleterek fazla tuzunu alabilirsiniz 2 Derin bir kaseye temizlenmiş hamsileri koyun Üzerine yemeklik doğranmış soğan, küp küp doğranmış domates ve yemeklik doğranmış çarliston biberlerini ilave edip karıştırın 3 Karışımın üzerine, 3 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay bardağı su ve tuzu ekleyerek tekrar iyice karıştırın 4 Tavaya yarım yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup kızdırın Karışımı tavaya döküp her tarafına iyice yayın 5 Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20-25 dakika kadar sebzeler pişene dek kavurun 6 Kavrulduktan sonra arzu ederseniz üzerine, çırpılmış bir kaç adet yumurta ilave ederek, omlet gibi pişirerek de servis yapabilirsiniz Not: Arzuya göre farklı yeşillikler de ilave ederek yemeği hazırlayabilirsiniz Afiyet Olsun |
|