![]() |
Sebzeli Hamsi
Sebzeli Hamsi Tarifi - Sebzeli Hamsi Nasıl Yapılır - Sebzeli Hamsi Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Çorba Kasesi Hamsi (Salamura veya Taze) * 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 2 Adet Domates (Orta Boy) * 3 Adet Çarliston Biber * 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * Yarım Çay Bardağı Su * 1 Çay Kaşığı Tuz Sebzeli Hamsi Nasıl Yapılır? 1. Hamsinin başlarını koparark temizledikten sonra kılçıklarını çıkarın ve bol su ile iyice yıkayıp süzün. Eğer tuzlu ve salamura kullanıyor iseniz suda bekleterek fazla tuzunu alabilirsiniz. 2. Derin bir kaseye temizlenmiş hamsileri koyun. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, küp küp doğranmış domates ve yemeklik doğranmış çarliston biberlerini ilave edip karıştırın. 3. Karışımın üzerine, 3 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay bardağı su ve tuzu ekleyerek tekrar iyice karıştırın. 4. Tavaya yarım yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup kızdırın. Karışımı tavaya döküp her tarafına iyice yayın. 5. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20-25 dakika kadar sebzeler pişene dek kavurun. 6. Kavrulduktan sonra arzu ederseniz üzerine, çırpılmış bir kaç adet yumurta ilave ederek, omlet gibi pişirerek de servis yapabilirsiniz. Not: Arzuya göre farklı yeşillikler de ilave ederek yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.