Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, içli, tava

Hamsi İcli Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi İcli Tava



Hamsili İcli Tava

Malzemeler

1 kg hamsi

1/2 kg pirinc

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusuzumu

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani camfistigi

1 su bardagi aycicek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr tereyag


Yapılışı

1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir

2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir

3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir

4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir

5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.