![]() |
Hamsi İcli Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi İcli TavaHamsili İcli Tava Malzemeler 1 kg hamsi 1/2 kg pirinc 3 bas orta boy sogan 2 kahve fincani kusuzumu 1 tatli kasigi karabiber 1,5 kahve fincani camfistigi 1 su bardagi aycicek yagi yeteri kadar tuz 300 gr ![]() Yapılışı 1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir ![]() 3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir ![]() ![]() 4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir ![]() 5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir ![]() |
![]() |
![]() |
|