ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi İcli Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185827)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Hamsi İcli Tava
 
Hamsili İcli Tava

Malzemeler

1 kg hamsi

1/2 kg pirinc

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusuzumu

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani camfistigi

1 su bardagi aycicek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr. tereyag


Yapılışı

1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.

2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.

3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.

4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.

5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.