![]() |
Hamsi İcli Tava
Hamsili İcli Tava
Malzemeler 1 kg hamsi 1/2 kg pirinc 3 bas orta boy sogan 2 kahve fincani kusuzumu 1 tatli kasigi karabiber 1,5 kahve fincani camfistigi 1 su bardagi aycicek yagi yeteri kadar tuz 300 gr. tereyag Yapılışı 1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir. 2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir. 3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir. 4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir. 5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.