Balık Tabağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık TabağıBalık Tabağı İçindekiler Miktarı Kalkan Balığı 200 Gr Levrek 200 Gr Somon Balığı 200 Gr Kalamar 200 Gr Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Kabak 1 Adet Karnıbahar 40 Gr Mantar 40 gr Soğan 1 adet Sarımsak 4 diş Domates 2 adet Tereyağı 20 gr Balık suyu 1 bardak Yumurta sarısı 2 adet Yapılışı :Balıklar kömür ızgarasında pişirilir Kalamar yağda kızartılır Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır Balık suyu ilave edilip, 10 dk kaynatılır Süzülerek tuz, biber ilave edilir Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır Afiyet Olsun |
|
|
|