ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Tabağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185812)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:02 AM

Balık Tabağı
 
Balık Tabağı




İçindekiler Miktarı

Kalkan Balığı

200 Gr

Levrek 200 Gr

Somon Balığı 200 Gr

Kalamar 200 Gr

Patates 1 Adet

Havuç 1 Adet

Kabak 1 Adet

Karnıbahar 40 Gr

Mantar 40 gr

Soğan 1 adet

Sarımsak 4 diş

Domates 2 adet

Tereyağı 20 gr

Balık suyu 1 bardak

Yumurta sarısı 2 adet





Yapılışı :Balıklar kömür ızgarasında pişirilir. Kalamar yağda kızartılır. Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır. Balık suyu ilave edilip, 10 dk. kaynatılır. Süzülerek tuz, biber ilave edilir. Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur. Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir. Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür. Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir. Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır.


Afiyet Olsun.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.