![]() |
Soğanlı Alabalık Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Alabalık Nasıl Pişiriliralabalık nasıl pişirilir - alabalık tavası nasıl yapılır - tereyağında alabalık tavasıMalzemeler : 6 adet alabalık 8 Yemek kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım su bardağı sek beyaz şarap Tuz, karabiber Tarif : 6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayınız ![]() Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzünüz ![]() 2 çorba kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dk ![]() ![]() Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayınız ![]() İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştiriniz ![]() Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpiniz ![]() Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırınız ![]() Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında 15 dk ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|