![]() |
Soğanlı Alabalık Nasıl Pişirilir
alabalık nasıl pişirilir - alabalık tavası nasıl yapılır - tereyağında alabalık tavasıMalzemeler :
6 adet alabalık 8 Yemek kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım su bardağı sek beyaz şarap Tuz, karabiber Tarif : 6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayınız. Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzünüz. 2 çorba kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dk. pişiriniz. Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayınız. İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştiriniz. Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpiniz. Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırınız. Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında 15 dk. pişiriniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.