![]() |
Pavurya Güveci Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pavurya Güveci Oktay Ustapavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER: 9 pavurya, 6 çorba kaşığı sirke, 3 baş soğan, 3 domates, 2 diş sarmısak, 2 yumurta, 3 yeşilbiber, yarım demet maydanoz, yarım su bardağı ekmek kırıntısı, karabiber, 2 çorba kaşığı tuz, 16 bardak su, 12 tane yeşil zeytin YAPILIŞI: Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur ![]() ![]() � Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır ![]() ![]() � Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir ![]() Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir ![]() � Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir ![]() � Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır ![]() ![]() � Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır ![]() ![]() Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur ![]() � Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir ![]() � Sıcak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|