ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pavurya Güveci Oktay Usta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185793)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:05 AM

Pavurya Güveci Oktay Usta
 
pavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER:

9 pavurya,

6 çorba kaşığı sirke,

3 baş soğan,

3 domates,

2 diş sarmısak,

2 yumurta,

3 yeşilbiber,

yarım demet maydanoz,

yarım su bardağı ekmek kırıntısı,

karabiber,

2 çorba kaşığı tuz,

16 bardak su,

12 tane yeşil zeytin

YAPILIŞI:

Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur. Sos sirke ve tuz koyduktan sonra pişirilir.

� Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır. Tabağa konur.

� Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.

Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir.

Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir.

� Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir.

� Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır. Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır.

� Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır. Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir.

Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur.

� Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir.

� Sıcak servis yapılır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.