![]() |
Pavurya Güveci Oktay Usta
pavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER:
9 pavurya, 6 çorba kaşığı sirke, 3 baş soğan, 3 domates, 2 diş sarmısak, 2 yumurta, 3 yeşilbiber, yarım demet maydanoz, yarım su bardağı ekmek kırıntısı, karabiber, 2 çorba kaşığı tuz, 16 bardak su, 12 tane yeşil zeytin YAPILIŞI: Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur. Sos sirke ve tuz koyduktan sonra pişirilir. � Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır. Tabağa konur. � Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir. Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir. � Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir. � Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır. Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır. � Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır. Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir. Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur. � Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir. � Sıcak servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.