Turuças Alabalık Haşlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turuças Alabalık Haşlamaalabalık nasıl pişirilir Turuças Alabalık Haşlama (4 Kişilik) Malzeme: 4 adet alabalık 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 4 adet arpacık soğanı 2 adet orta boy kereviz 8 su bardağı su 1 kahve fincanı limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz İsteğe göre tuz Yapılışı: Balıklar temizlenip bol suyla yıkanır Uygun bir tencereye su, tuz, maydanoz yaprakları, arpacık soğanı, kabaca doğranmış havuç, patates ve kereviz koyulur ve içine balıklar ilâve edilir Normal ateşle yarım saat pişirilip ocaktan alınır Limon suyu, un, yumurta sarısı ve tuz su iyice çırpılıp haşlamanın üzerine dolaştırılarak ilâve edilir Tereyağı da ilâve edilip karıştırılır, sıcak olarak servis edilir![]() |
|
|
|