Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tartar Soslu Kalkan Balığı TavaMalzeme 400 gr kalkan balığı (4 dilim sırt)1 çay bardağı Yağ 2 çorba kaşığı Un Tuz Karabiber ½ limonun suyu Tartar sos için: 4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez 2 adet kornişon turşu (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kaperi çiçeği (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı soğan (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış) ½ limonun suyu Tuz Hazırlanışı • Tavada yağı kızdırın ![]() • Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin ![]() • Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp tavaya yatırın Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın![]() • Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın![]() • Balığı servis yaparken beraberinde verin
|
|
|
|