![]() |
Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava
Malzeme
400 gr. kalkan balığı (4 dilim sırt) 1 çay bardağı Yağ 2 çorba kaşığı Un Tuz Karabiber ½ limonun suyu Tartar sos için: 4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez 2 adet kornişon turşu (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kaperi çiçeği (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı soğan (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış) ½ limonun suyu Tuz Hazırlanışı • Tavada yağı kızdırın. • Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin. • Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp tavaya yatırın. Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın. • Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun. Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın. • Balığı servis yaparken beraberinde verin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.