ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185719)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:18 AM

Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava
 
Malzeme

400 gr. kalkan balığı (4 dilim sırt)

1 çay bardağı Yağ

2 çorba kaşığı Un

Tuz

Karabiber

½ limonun suyu

Tartar sos için:

4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez

2 adet kornişon turşu (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kaperi çiçeği (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı soğan (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış)

½ limonun suyu

Tuz


Hazırlanışı

• Tavada yağı kızdırın.

• Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin.

• Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp tavaya yatırın. Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın.

• Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun. Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın.

• Balığı servis yaparken beraberinde verin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.