![]() |
İsırganotu Yatağında Fener Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırganotu Yatağında Fener BalığıMalzemeler: 1 Porsiyon için Isırgan otu: 1/ 2 demet ![]() Taze soğan: İncesinden 1-2 adet ![]() Fener Balığı: 100-120gr ![]() ![]() Sarımsak: 2-3 diş iri doğranmış Pul biber: 1 çay kaşığı Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı ot, 2 çorba kaşığı balık için ![]() Tuz, Karabiber: yeteri kadar (tuzu fazla kaçırmamaya özen gösterin) Yapılışı: Isırgan otu: ince doğranmış taze soğanı zeytinyağında soteleyip ısırgan otunu ilave ederek birlikte karıştıralım ![]() ![]() ![]() Fener Balığı: Isırgan otu bir kenarda beklerken, fener balığını varsa ızgarada yoksa tavada çok az yağ ile pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Servis: ısırgan otunu resimde görüldüğü gibi tabağa yayıp, üzerine balığı yerleştirelim ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|