ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İsırganotu Yatağında Fener Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185701)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:21 AM

İsırganotu Yatağında Fener Balığı
 
Malzemeler:


1 Porsiyon için

Isırgan otu: 1/ 2 demet. Saplarından ayıklanmış

Taze soğan: İncesinden 1-2 adet.

Fener Balığı: 100-120gr. Ayıklanmış.

Sarımsak: 2-3 diş iri doğranmış

Pul biber: 1 çay kaşığı

Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı ot, 2 çorba kaşığı balık için.

Tuz, Karabiber: yeteri kadar (tuzu fazla kaçırmamaya özen gösterin)




Yapılışı:


Isırgan otu: ince doğranmış taze soğanı zeytinyağında soteleyip ısırgan otunu ilave ederek birlikte karıştıralım. Yeterince tuz ve karabiber ekledikten sonra tekrar karıştıralım, aman tuza dikkat fazla kaçmasın. Otlar rengini kaybetmeden tavadan çıkaralım.




Fener Balığı: Isırgan otu bir kenarda beklerken, fener balığını varsa ızgarada yoksa tavada çok az yağ ile pişirelim. Başka bir tavada ise zeytinyağı ile sarımsakları soteleyip fener balığını bunu içine bırakalım. Bu şekilde 2 dakika kadar hepsini beraber çevirelim, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim. Pul biber yanmamasına özen göstererek 1 dakika kadar pişirip tavadan çıkaralım.


Servis: ısırgan otunu resimde görüldüğü gibi tabağa yayıp, üzerine balığı yerleştirelim.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.