![]() |
Balık Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Bohçası![]() Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarifi: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin ![]() • Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın ![]() • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin ![]() • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin ![]() • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin ![]() • Balığı yıkayıp, tencereye koyun ![]() • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın ![]() • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın ![]() • Küçük küçük doğrayıp, bekletin ![]() • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin ![]() • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın ![]() • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun ![]() • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin ![]() • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin ![]() • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün ![]() • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|