![]() |
Balık Bohçası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarifi: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. • Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın. • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin. • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin. • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin. • Balığı yıkayıp, tencereye koyun. • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın. • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın. • Küçük küçük doğrayıp, bekletin. • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin. • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın. • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun. • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin. • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün. • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.