ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185694)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:22 AM

Balık Bohçası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15


Pişirme Süresi: 20


Kişi Sayısı: 6



Malzemesi:


1 adet levrek balığı

3 adet yufka

2 yemek kaşığı dolmalık üzüm

1 demet dereotu

4 adet kuru soğan

2 adet pırasa

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Üzerine sürmek için:

2 yemek kaşığı sıvıyağı


Tarifi:

• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.

• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın.

• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.

• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.

• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.

• Balığı yıkayıp, tencereye koyun.

• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.

• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.

• Küçük küçük doğrayıp, bekletin.

• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.

• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.

• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.

• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.

• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.

• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.

• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.