![]() |
Asma Yaprağında Sardalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asma Yaprağında SardalyaAsma Yaprağında Sardalya Tarifi - Asma Yaprağında Sardalya Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Sardalya Malzemeleri Asma Yaprağında Sardalya 16 büyük sardalya balığı (temizlenmiş) 16 salamura asma yaprağı (ince) 100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limon (4'e bölünmüş) ![]() Önce ızgaranızı kızdırınız ![]() Asma yapraklarının her iki yanlarını rafine yağla hafifçe yağlayıp, yaprakları bir kenara bırakınız ![]() Balıkları tuzlayıp, üstlerine limon suyunu ve kalan rafine yağı serpiniz ![]() ![]() ![]() Asma yaprağına sarılı balıkları ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 5'er dakika ızgara ediniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|