Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, sardalya, yaprağında

Asma Yaprağında Sardalya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya



Asma Yaprağında Sardalya Tarifi - Asma Yaprağında Sardalya Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Sardalya Malzemeleri

Asma Yaprağında Sardalya


16 büyük sardalya balığı (temizlenmiş)

16 salamura asma yaprağı (ince)

100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

1 limon (4'e bölünmüş)


Önce ızgaranızı kızdırınız

Asma yapraklarının her iki yanlarını rafine yağla hafifçe yağlayıp, yaprakları bir kenara bırakınız

Balıkları tuzlayıp, üstlerine limon suyunu ve kalan rafine yağı serpiniz Yağ ve limon suyunu çekmeleri için, balıkları ezmeden hafifçe oğuşturunuz Sardalyaları birer asma yaprağına yerleştirip, her yaprağı, balıkları tamamen örtecek biçimde rulo yaparak sarınız

Asma yaprağına sarılı balıkları ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 5'er dakika ızgara ediniz Sardalyaları yapraklarının içinde bir servis tabağına çıkarıp yanlarında limon dilimleriyle servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.