ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağında Sardalya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185666)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:27 AM

Asma Yaprağında Sardalya
 
Asma Yaprağında Sardalya Tarifi - Asma Yaprağında Sardalya Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Sardalya Malzemeleri

Asma Yaprağında Sardalya


16 büyük sardalya balığı (temizlenmiş)

16 salamura asma yaprağı (ince)

100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

1 limon (4'e bölünmüş).


Önce ızgaranızı kızdırınız.

Asma yapraklarının her iki yanlarını rafine yağla hafifçe yağlayıp, yaprakları bir kenara bırakınız.

Balıkları tuzlayıp, üstlerine limon suyunu ve kalan rafine yağı serpiniz. Yağ ve limon suyunu çekmeleri için, balıkları ezmeden hafifçe oğuşturunuz. Sardalyaları birer asma yaprağına yerleştirip, her yaprağı, balıkları tamamen örtecek biçimde rulo yaparak sarınız.

Asma yaprağına sarılı balıkları ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 5'er dakika ızgara ediniz. Sardalyaları yapraklarının içinde bir servis tabağına çıkarıp yanlarında limon dilimleriyle servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.