![]() |
Fener Balığı Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fener Balığı Nasıl PişirilirFener Balığının Tanımı - Fener balığının Pişirilmesi - Mantarlı Fener Balığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirilişi: Balığı temizledikten sonra, Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 500 gr kadar et kalıyor ![]() ![]() ![]() Mantarları ve biberleri iri iri kesiyoruz ![]() Mantarları teflon tava içersine atıp suyuna çekene kadar pişiriyoruz ![]() Suyunu çeken mantarların üzerine biberleri ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz ![]() Geriye kalan 3 soğanımızı başka bir teflon tavada orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz ![]() Kavrulan soğanlara çekirdeklerini aldığımız etli domatesleri ilave ediyoruz ![]() ![]() Mantar ile biber kıvamına geldikten 4-5 dakika sonra balık etini ilave ederek tavanın kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz ![]() Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve kekik ilave ediyoruz ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|