![]() |
Fener Balığı Nasıl Pişirilir
Fener Balığının Tanımı - Fener balığının Pişirilmesi - Mantarlı Fener Balığıhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgFener balığının yassı bir vücudu , büyük bir kafası ve çok büyük bir ağzı var. Sırtında iki yüzgeci ve dikenleri bulunuyor. Bu dikenlerin birisi diğerlerinden çok daha uzun ve ağzının önüne kadar sarkıyor. Bu dikenin ucunda bulunan ve fener balığı ile bir simbiyoz içinde yaşayan bakteriler bu ışığı üretiyorlarmış. Fener balığı bu "fener" ini olta olarak kullanarak ;ışığı merak edip ağzına kadar yaklaşan küçük balıklar ile besleniyormuş.
Pişirilişi: Balığı temizledikten sonra, Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 500 gr kadar et kalıyor. Kalan eti kuşbaşı doğruyoruz. Eti yıkayıp ince rendelediğimiz 1 adet soğanla yaklaşık 1 saat dinlendirerek marine ediyoruz. Mantarları ve biberleri iri iri kesiyoruz. Mantarları teflon tava içersine atıp suyuna çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken mantarların üzerine biberleri ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Geriye kalan 3 soğanımızı başka bir teflon tavada orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara çekirdeklerini aldığımız etli domatesleri ilave ediyoruz. Domatesin kabuğunu soyarsak daha güzel olacaktır. Mantar ile biber kıvamına geldikten 4-5 dakika sonra balık etini ilave ederek tavanın kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve kekik ilave ediyoruz. Servis tabağına alarak yanında salata ile sıcak sıcak dostlarımıza servis yapıyoruz. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.