![]() |
Balık Terin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık TerinBalık Terin Tarifi - Balık Terin Yapılışı - Balık Terin Nasıl Yapılır Malzemeler: 600 gr ![]() ![]() ![]() Yarım bardak elma sirkesi 20 çorba kaşığı krema 2 adet yumurta + 2 adet yumurtanın beyazı 35 gr ![]() Sote edildikten sonra suyu iyice sıkılmış ve ince doğranmış 1 su bardağı dolusu ıspanak Tuz, beyaz biber Hazırlanışı: Balığı sirke, tuz ve beyaz biber ile 30 dk ![]() ![]() Fırını 150 dereceye ısıtın ![]() Balığı iyice süzün ve krema, yumurtalar, yumurta akları ile, muson kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirin, tuz ve beyaz biber ile çeşnilendirin ![]() Terin kalıbını tereyağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı pişirme kağıdını hafif tereyağlayın ve kalıbın üzerini kaplayın ![]() Fırında 'ben marin' usulü 1 saat 15 dk ![]() ![]() Tamamen soğuduktan sonra 12 saat buzdolabında bekletin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|