ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Terin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185610)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:36 AM

Balık Terin
 
Balık Terin Tarifi - Balık Terin Yapılışı - Balık Terin Nasıl Yapılır


Malzemeler:


600 gr. beyaz etli balık fileto parçaları (Mezgit, Kefal, Levrek, vb..)

Yarım bardak elma sirkesi

20 çorba kaşığı krema

2 adet yumurta + 2 adet yumurtanın beyazı

35 gr. tereyağı

Sote edildikten sonra suyu iyice sıkılmış ve ince doğranmış 1 su bardağı dolusu ıspanak

Tuz, beyaz biber


Hazırlanışı:


Balığı sirke, tuz ve beyaz biber ile 30 dk. marine edin.

Fırını 150 dereceye ısıtın.


Balığı iyice süzün ve krema, yumurtalar, yumurta akları ile, muson kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirin, tuz ve beyaz biber ile çeşnilendirin.

Terin kalıbını tereyağlayın. Balık karışımının 1/3'ünü kalıba dökün. Üzerine ıspanağın yarısını yerleştirin. Kalan balık karışımının yarısı ile kaplayın ve 9 ad. karides ile ıspanak işlemini tekrarlayın. Son olarak, kalan balık karışımını tekrar en üste yayın.


Yağlı pişirme kağıdını hafif tereyağlayın ve kalıbın üzerini kaplayın.

Fırında 'ben marin' usulü 1 saat 15 dk. pişirin.

Tamamen soğuduktan sonra 12 saat buzdolabında bekletin.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.