![]() |
Domatesli Barbun Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Barbun BalığıMalzemeler ![]() 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Küçük Sogan 2 Orta Boy Dolmalik Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yapragi 1/2 Tatli Kasigi Tuz 1/3 Tatli Kasigi Karabiber 1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu 1/2 Tatli Kasigi Biberiye 1 Küçük Limon Yapılışı: Önce firininizi orta hararette isitin ![]() dograyin ![]() ince seritler halinde kesin ![]() çikarttiktan sonra, iri zar biçimi dograyin ![]() karnini yarin ![]() ![]() yikayin ![]() ![]() Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin ![]() katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin ![]() karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pisirin ![]() ![]() ![]() Barbunyalari, cam kaba yerlestirin ![]() ![]() sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun ![]() isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin ![]() olarak servis edin |
![]() |
![]() |
|