ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domatesli Barbun Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185601)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:37 AM

Domatesli Barbun Balığı
 
Malzemeler.


8 Orta boy Barbunya

1 Çorba Kasigi Tereyagi

1 Küçük Sogan

2 Orta Boy Dolmalik Biber

4 Orta Boy Domates

1 Defne Yapragi

1/2 Tatli Kasigi Tuz

1/3 Tatli Kasigi Karabiber

1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu

1/2 Tatli Kasigi Biberiye

1 Küçük Limon

Yapılışı:


Önce firininizi orta hararette isitin. Ön hazirlik olarak sogani piyaz

dograyin. Dolmalik biberi, sap ve çekirdekli kismini çikarip attiktan sonra,

ince seritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini

çikarttiktan sonra, iri zar biçimi dograyin. Barbunyalarin pullarini kaziyip

karnini yarin. Iç organlarini ve galsamelerini çikarip atin. Bol akar suyla

yikayin. Limonu ince dilimleyin.

Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin. Yag erir erimez sogani

katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere

karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5

dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dereotunu ilave edip karistirin.

Barbunyalari, cam kaba yerlestirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates

sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabi

isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabi firindan alip, baliklari sicak

olarak servis edin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.