Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, pirinçli

Pirinçli Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Balık



MALZEMELER


Yarım Palamut

1 Çay Bardağı Pirinç

1/2 Su Bardağı Su

10 Mantar

1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı

1 Domates

3 Yeşil Biber

3-4 Dal Dereotu

1 Çay Kaşığı Fesleğen

Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI


Pirinçleri tuzlu suda haşlayın Haşlama suyunda bir müddet bekledikten sonra süzün


Balığı temizleyin ve ikiye keserek az suda haşlayın Kereviz saplarını temizleyip sivri biberle birlikte ince ince doğrayın Mantarları ikiye kesin domatesi küp şeklinde doğrayın


Yayvan bir tencereye balığı dizin Üzerine pirinç, mantar, domates ve diğer malzemeleri yerleştirin Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.