ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pirinçli Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185583)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

Pirinçli Balık
 
MALZEMELER


Yarım Palamut

1 Çay Bardağı Pirinç

1/2 Su Bardağı Su

10 Mantar

1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı

1 Domates

3 Yeşil Biber

3-4 Dal Dereotu

1 Çay Kaşığı Fesleğen

Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI


Pirinçleri tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet bekledikten sonra süzün.


Balığı temizleyin ve ikiye keserek az suda haşlayın. Kereviz saplarını temizleyip sivri biberle birlikte ince ince doğrayın. Mantarları ikiye kesin. domatesi küp şeklinde doğrayın.


Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinç, mantar, domates ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.