Sarıp Sarmala |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarıp SarmalaMALZEMELER 1 kg mezgit balıgı 1 bağ pazı 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı 1 adet limon 1 çay kaşığı tarçın Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın Kaynar tuzlu suya bastırın 1-2 dakika bekletip suyunu süzün Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun ![]() 2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun Üzümü ve baharatları koyup karıştırın Biraz dinlendirin ![]() Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin Soğuk oÍarak servise sunun ![]() alıntı |
|
|
|