ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarıp Sarmala (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185578)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Sarıp Sarmala
 
MALZEMELER


1 kg mezgit balıgı

1 bağ pazı

1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı

1 adet limon

1 çay kaşığı tarçın

Yeteri kadar tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün.


Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.


2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatları koyup karıştırın.


Biraz dinlendirin.


Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.


Soğuk oÍarak servise sunun.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.