Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, fırında

Fırında Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Balık



Fırında Balık Tarifi - Fırında Balık Nasıl Yapılır - Fırında Balık Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

1 baş soğan,

1 demet maydanoz,

1 kaşık margarin yağı,

her biri birer santim kalınlığında morina balığı dilimi (keler veya mersin balığı da olabilir Mersin balığı kullananlar morina gibi birer santim kalınlığında 4 dilim, keler balığını ise 800 gram almalıdırlar),

1 bardak elma sirkesi,

yeteri kadar zeytinyağı,

tuz ve karabiber


Yapımı: Balık dilimlerini iyice yıkadıktan sonra süzgece koyup iyice süzmeli Maydanozu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı Soğanı rendelemeli

Yuvarlak pyrex bir kabı iyice margarin yağına bulamalı Balık dilimlerini yanyana dizmeli Bol zeytinyağı döktükten sonra tuzlayıp biberlemeli Balıkların üstüne rendelenmiş soğanı yaymalı, kıyılmış maydanozu serpiştirmeli Elma sirkesini de gezdirerek döktükten sonra pyrex kabı fırına sürmeli

Balığın pişince kabı fırından çıkarmalı ve hemen sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.