Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kefal, salçalı

Salçalı Kefal Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Kefal Balığı



Salçalı Kefal Balığı Tarifi - Salçalı Kefal Balığının Yapılışı

İçindekiler

Kefal 1 kilo

Soğan 1 adet

Maydanoz 1 demet

Havuç 250 gram

Patates 250 gram

Domates 90 gram

Limon Suyu 1 adet

Tuz

Biber

Salçanın Yapılışı


İçindekiler


Marğarin 50 gram

Un 2 çorba kaşığı

Sıcak Su 2 su bardağı

Biber

Biber

Yapılışı


Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır ve pişirilir Ateşten aldıktan sonra hep karıştırılarak 200 gr margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ilâve edip, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir


Temizlenmiş kefal balığı 25 cm kalınlığında dilimlenir, tencereye dizilir Su ile üzeri örtülür Bir soğan, bir havuç, tuz, biber, bir limon suyu, maydanoz ilâve edilerek haşlanır Suyu süzülür ve bir servis tabağına dilimlerin boşluk tarafları ortaya gelmek üzere dizilir Haşlanmış havuç ve patates ince ince doğranır, boşluklara doldurulur Tabağın ortasına bir dilim limon, kenarlarına da domates dilimleri konur, salçası ayrı kapta olarak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.