ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Salçalı Kefal Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185529)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:49 AM

Salçalı Kefal Balığı
 
Salçalı Kefal Balığı Tarifi - Salçalı Kefal Balığının Yapılışı

İçindekiler

Kefal 1 kilo

Soğan 1 adet

Maydanoz 1 demet

Havuç 250 gram

Patates 250 gram

Domates 90 gram

Limon Suyu 1 adet

Tuz

Biber

Salçanın Yapılışı


İçindekiler


Marğarin 50 gram

Un 2 çorba kaşığı

Sıcak Su 2 su bardağı

Biber

Biber

Yapılışı


Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır ve pişirilir. Ateşten aldıktan sonra hep karıştırılarak 200 gr. margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ilâve edip, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.


Temizlenmiş kefal balığı 2.5 cm. kalınlığında dilimlenir, tencereye dizilir. Su ile üzeri örtülür. Bir soğan, bir havuç, tuz, biber, bir limon suyu, maydanoz ilâve edilerek haşlanır. Suyu süzülür ve bir servis tabağına dilimlerin boşluk tarafları ortaya gelmek üzere dizilir. Haşlanmış havuç ve patates ince ince doğranır, boşluklara doldurulur. Tabağın ortasına bir dilim limon, kenarlarına da domates dilimleri konur, salçası ayrı kapta olarak servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.