Susamlı Alabalık Nasıl Pişirilir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Alabalık Nasıl PişirilirSusamlı Alabalık - Alabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Tarifi - Alabalık Gerekli Malzemeler : 4 adet alabalık 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limon 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı krema 1 yumurtanın beyazı 1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı bal Tuz, karabiber Hazırlanışı: Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Fırının ızgarasını ısıtın Balı susamla karıştırın Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın alıntı |
|