![]() |
Susamlı Alabalık Nasıl Pişirilir
Susamlı Alabalık - Alabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Tarifi - Alabalık
Gerekli Malzemeler : 4 adet alabalık 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limon 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı krema 1 yumurtanın beyazı 1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı bal Tuz, karabiber Hazırlanışı: Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın. 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.