Fırında Lüfer |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Lüferlüfer nasıl pişirilir - lüfer pişirme yöntemiMALZEMELER: 4 lüfer, 4 baş soğan, 3 domates, 2 havuç, 2 patates, 1 limon, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, 3 tane defne yaprağı, karabiber, tuz, 2 bardak ılık su ![]() YAPILIŞI: Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tepsiye dizilir ![]() • Havuçların üstü kazınır, yıkandıktan sonra “ince ince” doğranır ![]() • Soğanlar doğranır Patatesler de soyulduktan sonra “ince ince” dilimlenir![]() • Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda pişirilir ![]() • Üzerine havuç ile patatesler konur 5 dakika kadar “hafif ateşte” pişirilir![]() • Kabukları soyulmuş domatesler “iri iri” doğrandıktan sonra havuçların bulunduğu kaba dökülür ![]() • Tuz ve 2 bardak ılık su ilave edilir ![]() • Bu karışım balıkların üstüne dökülür ![]() • Balıkların Üstüne “halka halka” dilimlenmiş limonlar konur Defne yaprakları yerleştirilir![]() alıntı |
|
|
|