![]() |
Fırında Lüfer
lüfer nasıl pişirilir - lüfer pişirme yöntemiMALZEMELER:
4 lüfer, 4 baş soğan, 3 domates, 2 havuç, 2 patates, 1 limon, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, 3 tane defne yaprağı, karabiber, tuz, 2 bardak ılık su. YAPILIŞI: Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tepsiye dizilir. • Havuçların üstü kazınır, yıkandıktan sonra “ince ince” doğranır. • Soğanlar doğranır. Patatesler de soyulduktan sonra “ince ince” dilimlenir. • Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda pişirilir. • Üzerine havuç ile patatesler konur. 5 dakika kadar “hafif ateşte” pişirilir. • Kabukları soyulmuş domatesler “iri iri” doğrandıktan sonra havuçların bulunduğu kaba dökülür. • Tuz ve 2 bardak ılık su ilave edilir. • Bu karışım balıkların üstüne dökülür. • Balıkların Üstüne “halka halka” dilimlenmiş limonlar konur. Defne yaprakları yerleştirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.