![]() |
Alabalık Buğlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Buğlamaalabalık nasıl pişirilir - alabalık buğlama tarifi ![]() Malzemeleri: - 2 Adet alabalık -1 Adet patates - 4 Çorba kaşığı kırmızı biber veya sosu - Yeteri miktarda domates sosu - 1 Kase dilimlenmiş mantar - 2 Defne yaprağı - 1 Tatlı kaşığı karabiber - 1 Adet limon - Biraz tuz, biraz maydanoz ve zeytinyağı - Yeteri kadar su ve yağlı kağıt Yapılışı: Alabalıklasrımızı temizledikten sonra fırın kabına yerleştiriyoruz ![]() Karın boşluğuna limon dilimleri maydanoz ve karabiberi koyuyoruz ![]() Üzerlerine dört eşit parçaya bölünmüş ince doğranmış patateslerimizi yerleştiriyoruz ![]() Dilimlenmiş mantarlarımızı, kırmızı biber veya sosunu, domates sosunu ve defne yaprağını, suyunu yağını ilave ederek üzerini yağlı kağıt ile kapıyoruz ![]() 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz ![]() Fırından almadan önce 5 dk ![]() üzerinin kızarmasını sağlıyoruz ![]() Fırından çıkararak servise hale getiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|