ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Buğlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185406)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Alabalık Buğlama
 
alabalık nasıl pişirilir - alabalık buğlama tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri:

- 2 Adet alabalık

-1 Adet patates

- 4 Çorba kaşığı kırmızı biber veya sosu

- Yeteri miktarda domates sosu

- 1 Kase dilimlenmiş mantar

- 2 Defne yaprağı

- 1 Tatlı kaşığı karabiber

- 1 Adet limon

- Biraz tuz, biraz maydanoz ve zeytinyağı

- Yeteri kadar su ve yağlı kağıt

Yapılışı:

Alabalıklasrımızı temizledikten sonra fırın kabına yerleştiriyoruz.

Karın boşluğuna limon dilimleri maydanoz ve karabiberi koyuyoruz.

Üzerlerine dört eşit parçaya bölünmüş ince

doğranmış patateslerimizi yerleştiriyoruz.

Dilimlenmiş mantarlarımızı,

kırmızı biber veya sosunu, domates sosunu

ve defne yaprağını, suyunu yağını ilave ederek

üzerini yağlı kağıt ile kapıyoruz. Önceden ısıtılmış

190 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz.

Fırından almadan önce 5 dk. yağlı kağıdı alarak

üzerinin kızarmasını sağlıyoruz.

Fırından çıkararak servise hale getiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.