Dolmafıstıklı-Rokalı Füme Somon Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolmafıstıklı-Rokalı Füme Somon BalığıSomon Balığı - Füme Somon Balığı - Fıstıklı Somon MALZEMELER : Füme somon 250 Gr Komili Sızma Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı Dolmalık fıstık 2 Yemek Kaşığı Roka 1 Demet Limon 1 Adet Kuru soğan 1 Adet Sarımsak 3 Diş Kapari çiçeği 1 Yemek Kaşığı Tuz-çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Rokaları ayıklayıp, doğrayın 2- Kuru soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları kıyın 3- Limonun kabukları rendeleyin veya şerit şerit soyacak ile çıkarın 4- Yayvan bir tencerde Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurun Fıstıklar kavrulunca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 5- En son olarak tuz-çekilmiş karabiber ile tatlandırın 6- Servis tabağının altına kıyılmış rokaları koyun Üzerine soğanlı harcı yayıp, Füme somon balıklarını katlıyarak üzerine dizin 7- En son olarak üzerine kapari çiçeklerini ve limon kabuğu rendesini serpip, servis edin ![]() alıntı |
|
|
|