![]() |
Dolmafıstıklı-Rokalı Füme Somon Balığı
Somon Balığı - Füme Somon Balığı - Fıstıklı Somon
MALZEMELER : Füme somon 250 Gr Komili Sızma Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı Dolmalık fıstık 2 Yemek Kaşığı Roka 1 Demet Limon 1 Adet Kuru soğan 1 Adet Sarımsak 3 Diş Kapari çiçeği 1 Yemek Kaşığı Tuz-çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Rokaları ayıklayıp, doğrayın. 2- Kuru soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları kıyın. 3- Limonun kabukları rendeleyin veya şerit şerit soyacak ile çıkarın. 4- Yayvan bir tencerde Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurun. Fıstıklar kavrulunca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 5- En son olarak tuz-çekilmiş karabiber ile tatlandırın. 6- Servis tabağının altına kıyılmış rokaları koyun. Üzerine soğanlı harcı yayıp, Füme somon balıklarını katlıyarak üzerine dizin. 7- En son olarak üzerine kapari çiçeklerini ve limon kabuğu rendesini serpip, servis edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.