Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fesleğenli

Fesleğenli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Alabalık



Fesleğenli Alabalık Tarifi - Fesleğenli Alabalıgın Yapılışı - Balık Yemeği

Malzemeler

* 2 adet Alabalık

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı kırmızı biber

* 4-5 dal fesleğen

* 1 baş kuru soğanın suyu

* Tuz

* Garnitür için malzeme: 2 adet orta boy domates, 1 su bardağı dolusu haşlanmış nohut, 1 baş kuru soğan, 5-10 yaprak ıspanak

Yapılışı


Alabalıkları bol suyla yıkayıp ayıklayın Fileto çıkartın Tekrar yıkayın ve suyunu süzün Beri yanda, bir kâsenin içine 2 çorba kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, ince ince kıyılmış fesleğeni ve 1 adet kuru soğanın suyunu koyup iyice harmanlayın Elde ettiğiniz bu sosu, alabalık filetolarının üzerine sürün Soslanmış alabalıkları fırın kabına özenle dizin Ara sıra, üzerine fesleğenli sostan sürerek, fırında pişirin Bu arada, haşlanmış nohut, doğranmış kuru soğan, domates ve ıspanakları, az sıvı yağda kavurun Hazır olunca da, balıklar ile beraber ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.