ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fesleğenli Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185370)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Fesleğenli Alabalık
 
Fesleğenli Alabalık Tarifi - Fesleğenli Alabalıgın Yapılışı - Balık Yemeği

Malzemeler

* 2 adet Alabalık

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı kırmızı biber

* 4-5 dal fesleğen

* 1 baş kuru soğanın suyu

* Tuz

* Garnitür için malzeme: 2 adet orta boy domates, 1 su bardağı dolusu haşlanmış nohut, 1 baş kuru soğan, 5-10 yaprak ıspanak

Yapılışı


Alabalıkları bol suyla yıkayıp ayıklayın. Fileto çıkartın. Tekrar yıkayın ve suyunu süzün. Beri yanda, bir kâsenin içine 2 çorba kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, ince ince kıyılmış fesleğeni ve 1 adet kuru soğanın suyunu koyup iyice harmanlayın. Elde ettiğiniz bu sosu, alabalık filetolarının üzerine sürün. Soslanmış alabalıkları fırın kabına özenle dizin. Ara sıra, üzerine fesleğenli sostan sürerek, fırında pişirin. Bu arada, haşlanmış nohut, doğranmış kuru soğan, domates ve ıspanakları, az sıvı yağda kavurun. Hazır olunca da, balıklar ile beraber ikram edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.